diumenge, 27 d’octubre del 2013

BAHIA MAHMUD AWAH presenta a Horta el seu llibre



Sàhara Horta ha convidat Bahia Mahmud Awah, poeta i antropòleg sahrauí, per presentar el llibre "La maestra que me enseño a en una tabla de madera", sobre la cultura i la tradició sahrauí. L'acte es va fer el dimecres 23 d'octubre a les 18h. a la biblioteca " Can Mariner" c/ del Vent, 1 d'Horta. Barcelona.

 "La maestra que me enseñó en una tabla de madera” és un llibre del poeta sahrauí Bahia Mahmud Awah sobre 60 anys de història del Sàhara a través d’una mare sahrauí, nòmada a la recerca del núvol en la seva joventut, convertida en refugiada després de l'abandonament d'Espanya, poetessa, mare, amiga i mestra. És la història d'una gran mestra i mare sahrauí, que té un gran valor antropològic per les referències contínues que fa a la cultura sahrauí , a la seva tradició oral, a la seva forma de vida, a paraules en hassania amb una difícil traducció literal.



Bahia Mahmud Awah, sahrauí, és escriptor, poeta i professor honorari d'Antropologia Social a la Universitat Autònoma de Madrid (UAM). Nascut als seixanta a la regió sud del Sàhara, Tiris, la pàtria del vers i els erudits. Va cursar estudis superiors entre l'Havana i Madrid, on resideix. Pertany al grup d'Escriptors Sahrauís en llengua castellana, Generación de la Amistad. Ha participat en diverses antologies de poesia sahrauí en espanyol, ha publicat el poemari "Versos refugiados" i el llibre de relats “El sueño de volver”, entre d’altres. Estudiós de la cultura del seu poble, ha impartit conferències a diverses universitats espanyoles i de Califòrnia.
 Actualment treballa en un projecte d’investigació de la UAM, relacionat amb el Sàhara.


Si necessiteu mes informació sobre la bibliografia de Bahia, la trobareu a:

http://bahiaawah.net/
http://www.editorialsepha.com/n/len/0/prd/466